Wat is er nou leuker dan je passie en eigen creaties te mogen delen met een groter publiek? Bijvoorbeeld om te laten zien hoe bijzonder de natuur is, hoe mooi, grappig en zelfs troostrijk. En dat met de camera op stap gaan ontzettend fijn, uitdagend en heilzaam kan zijn, maar soms ook frustrerend en confronterend. Want hoe meer je leert over fotografie, hoe moeilijker het eigenlijk wordt. En hoe meer goede foto’s je maakt en ziet, des te kritischer je wordt. De uitdaging is ook om er onbevangen lol in te houden, gewoon ‘lekker buiten fotograferen’ en niet alleen bezig te zijn met ‘de mooiste foto’ maken! Nou ja, over dat soort dingen schrijven, dat doe ik graag!

Voor het online platform Natuurfotografie.nl schreef ik 11 columns (en een aantal ‘lijstenbrijen’) waarvan dit een van mijn favorieten is: Meer humor in de natuurfotografie?

Ook schrijf ik een column in het tweemaandelijkse tijdschrift Natuurfotografie Magazine waarbij ik mijn beurt afwissel met Marijn Heuts. Vanaf 2019 zal ik ook een column verzorgen in het Drenthe Magazine, waarin ik mijzelf in het laatste nummer van 2018 aan de lezers voorstel.

0001 (1) 0001

0001