De natuur is voor mij een plek voor rust, bezinning, verwondering en ontroering. Het is daardoor ook bij uitstek een plek voor creativiteit en ideeën. In de natuur zie ik altijd wel iets wat me inspireert; vaak iets heel gewoons, zoals een spinnenweb, een minuscuul zwammetje of het avondlicht op het riet. Ik schrijf graag over de natuur en ook over het fotograferen in de natuur. Fotograferen is meestal heel ontspannend haast meditatief, maar soms ook frustrerend en confronterend als niet lukt wat ik wil of als ik weer eens teveel van mezelf verlang. Ook leuk om over te schrijven!

Maar hoewel de natuur me enorm inspireert en de fotografie een heuse passie is, schrijf ik eigenlijk graag over alles; over alles wat me bezighoudt. Dat kunnen dagelijkse dingen zijn of bijzondere gebeurtenissen, zware onderwerpen of lichte kost. Ik schrijf over verdriet en vreugde, frustraties en prestaties, over alles waar mensen zich in kunnen herkennen, of misschien ook wel juist helemaal niet. En als ik het niet voor een opdracht doe, dan doe ik het wel op mijn eigen blog: RusselsLof

Eerdere columns

Voor het online platform Natuurfotografie.nl schreef ik 11 columns (en een aantal ‘lijstenbrijen’) waarvan dit een van mijn favorieten is: Meer humor in de natuurfotografie?

Ook schrijf ik een column in het tweemaandelijkse tijdschrift Natuurfotografie Magazine waarbij ik mijn beurt afwissel met Marijn Heuts. Vanaf 2019 verzorg ik ook een column in het Drenthe Magazine. In het laatste nummer van 2018 stelde ik mij aan de lezers voor. Hieronder een paar voorbeelden.

0001 (1) 0001

0001