Hoewel ik al sinds mijn tienerjaren graag foto’s maak, ben ik pas sinds 2014 echt serieus en ook veel gaan fotograferen. De aanschaf van een macrolens en enkele leerzame en inspirerende workshops, zorgden ervoor dat een ‘af en toe-hobby’ een heuse passie werd. Soms fotografeer ik mensen of huisdieren, een enkele keer gebouwen, maar het liefst fotografeer ik in de natuur.

De meeste foto’s maak ik in de directe omgeving van mijn woonplaats. Waarom ver reizen als er zoveel moois om de hoek te vinden is? Hier op de grens van Friesland en Drenthe zijn genoeg prachtige natuurgebieden met eindeloos veel fotomogelijkheden. Bij mij treft u daarom geen foto’s aan van spectaculaire landschappen of exotische dieren. Wel foto’s van insecten, minuscule zwammetjes, miniplantjes en ander klein spul. Miniatuurnatuur, waar de meeste mensen aan voorbij lopen. Ook maak ik veel foto’s van de ‘gewone’ natuur, die ik eigenlijk juist heel bijzonder vind. Het verkleurde blad in de herfst, het jonge riet, bemoste stammen … ik blijf me verwonderen in de natuur en zie altijd wel iets dat ik wil, nee moet fotograferen!

Buiten-Beeld

Een aantal van mijn foto’s staan sinds kort op Buiten-Beeld, de toonaangevende beeldbank voor Nederlandse natuurfotografie. Dit online beeldarchief bevat honderdduizenden stockfoto’s van de beste natuurfotografen. Zoekt u een specifieke natuurfoto? U vindt hem vast bij Buiten-Beeld.

Momenteel ben ik nog volop bezig met het selecteren en plaatsen van mijn werk op deze beeldbank. Hieronder een greep uit mijn archief.

Particulieren die belangstelling hebben voor een bepaalde foto kunnen dit ook laten weten via het contactformulier.