In de laatste fase van de studie Nederlands werkte ik in een woonzorgcentrum; eerst als keukenhulp, daarna aan de receptie en vervolgens als parttime directiesecretaresse. Het afwisselende werk en de prettige werksfeer zorgde ervoor dat ik er ook na mijn afstuderen nog een poosje bleef. De instelling fuseerde vervolgens met drie andere locaties, waarna er zoetjesaan steeds meer tekstwerk op mijn bureau kwam. Ik schreef en redigeerde teksten voor beleidsnota’s, brochures, het jaarverslag en het personeelsblad. Intussen kwamen er ook van buiten de organisatie opdrachten op mijn pad zodat het al gauw een logische stap was om officieel ‘voor mezelf te beginnen’.

Ruim tien jaar deed ik met veel plezier schrijf- en redactiewerk voor verschillende organisaties en uitgeverijen, tot ik om gezondheidsredenen een stapje terug moest doen.  Inmiddels heb ik weer een stap voorwaarts kunnen zetten en ben ik mijn schrijfwerk ook gaan combineren met fotografie (zie bij Tekst & Beeld).

U kunt mij vragen om teksten te schrijven, te redigeren of te corrigeren.
Bij het corrigeren kijk ik vooral naar spelling en grammatica, zet ik de puntjes op de i dus. Wanneer ik een tekst redigeer, let ik bijvoorbeeld ook op stijl en inhoud (logische opbouw, gedachtesprongen etc.) en zorg ik ervoor dat de tekst helder en prettig leesbaar is voor de beoogde doelgroep.

Hieronder enkele voorbeelden van eerdere opdrachten (schrijf- en redactiewerk):