In het verleden heb ik veel schrijf- en redactiewerk gedaan voor heel verschillende organisaties, zoals het toenmalig Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn, Movisie, De Nederlandse Vereniging voor Hoofdpijnpatiënten en uitgeverijen zoals Cantecleer en Forte Uitgevers. Ik schreef bijvoorbeeld enkele brochures en redigeerde of corrigeerde boeken en allerlei andere soorten teksten. Fijn werk waar ik veel voldoening uit haalde. Hieronder staan enkele voorbeelden van dit werk.

Toen ik steeds vaker ziek werd en ook de zorg voor een klein kind kreeg, lukte het me niet meer om met strakke deadlines te werken en moest ik een stap terug doen wat het tekstwerk betrof. In die tijd schreef ik nog wel een boek over migraine (Mijn hoofd en ik) en ook daarna, toen de migraine mijn leven jarenlang compleet beheerste, bleef ik wel schrijven. Bijvoorbeeld voor mijn blog Russels Lof.

Inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter met me en is het fijn om ook weer opdrachten aan te kunnen nemen en me zo nuttig te maken!

Waar kunt u mij voor vragen?

U kunt mij vragen om een tekst te schrijven, te redigeren of te corrigeren.
Ik doe dit voor bedrijven én particulieren. 

Een tekst moet helder en toegankelijk zijn, dat staat bij mij voorop. Of het nu gaat om een brief, een brochure of een boek, ik wil dat de lezer er soepel doorheen gaat en goed begrijpt wat er wordt gezegd. Dat lijkt heel logisch maar blijkt in de praktijk lang niet altijd het geval. Te weinig schrijfervaring, taai of wollig taalgebruik, te dicht op de materie zitten, de doelgroep uit het oog verliezen, er te weinig tijd aan (kunnen) besteden … ik kom het allemaal tegen.

Schrijfwerk
Schrijven kost tijd en vaardigheid, en daar ontbreekt het wel eens aan. Het kan u daarom misschien wel een boel frustratie, tijd en uiteindelijk ook geld besparen om uw schrijfwerk uit te besteden aan iemand die dat graag doet en goed kan. Zo lang het om niet al te technische of specialistische onderwerpen gaat, weet ik er wel raad mee. 

Het soort tekst, doel en doelgroep zijn de startpositie van waaruit ik zorg dat ik voldoende informatie vergaar om een goede opzet of concepttekst te kunnen maken. Na goedkeuring en eventuele aanpassingen werk ik de opzet uit of pas de concepttekst aan. Alles met tussentijds overleg en een duidelijke prijsopgave.

Redactiewerk
Wie lang aan een tekst werkt, kan zich blindstaren op de inhoud. Misschien heeft u een tekst geschreven waar u wel tevreden over bent, maar waar u toch nog eens kritisch naar wilt laten kijken. Ik kan dat voor u doen. Ik beoordeel uw tekst vrijblijvend en geef dan aan wat ik denk dat er eventueel nog moet gebeuren en natuurlijk ook wat u dat zou kosten.

Wanneer ik een tekst redigeer, kijk ik naar spelling en grammatica, maar let ik bijvoorbeeld ook op stijl en inhoud (logische opbouw, gedachtesprongen etc.) en zorg ik ervoor dat de tekst helder en prettig leesbaar is voor de beoogde doelgroep.

Correctiewerk
Ook als een tekst wat inhoud en stijl betreft al helemaal naar tevredenheid is, kunnen er nog foutjes in zitten die je gewoon niet meer ziet. Een frisse blik voor een laatste correctieronde is daarom eigenlijk altijd wenselijk.

Wanneer ik een tekst corrigeer, haal ik er de typ-, spel- en grammaticale foutjes uit en zet dus de puntjes op de i.

Wilt u een prijsopgave of wilt u een tekst vrijblijvend laten beoordelen? Laat het me weten via het contactformulier.