John Lebbink(…) “In alle fasen van het lijden aan hoofdpijn – bewustwording, geruststelling en behandeling – is patiënteneducatie, ofwel voorlichting, essentieel. In onze patiëntenbibliotheek te Dokkum is er een scala aan materiaal beschikbaar voor patiënten, met tot voor kort één groot nadeel: er was geen hoofdpijnboek beschikbaar door en voor patiënten.

Met het boek Mijn hoofd en ik. Omgaan met migraine komt daar verandering in. Voor de behandelaar betekent dit boek meer inzicht in de beleving van de hoofdpijnpatiënt, zodanig dat het kan helpen patiënten beter te behandelen en beter te begrijpen. Voor de hoofdpijnpatiënt zelf is dit boek een complete vraagbaak op het gebied van hoofdpijn en kan het, in iedere fase van het hoofdpijnproces en van de behandeling, een bron van kennis, herkenning en erkenning zijn.

Mijn hoofd en ik is enerzijds een uitstekende objectieve informatiebron, geschreven vanuit het perspectief van een ervaringsdeskundige, een patiënt. Anderzijds is het een persoonlijk relaas van de auteur mevrouw Noortje Russel, waarin zij ons op humoristische maar ook zeer directe en confronterende manier meeneemt in haar wereld – een wereld met een belangrijke stoorzender: migraine.

Ik heb grote bewondering voor Noortje Russel omdat zij deze, zichzelf opgelegde missie heeft volbracht. En hoe! Bestaat die ‘perfectionistische, grensoverschrijdende migrainepersoonlijkheid’ dan toch? Zij bewijst met dit indrukwekkende boek, net zoals vele bekende en minder bekende hoofdpijnpatiënten dat dagelijks doen, dat je met hoofdpijn een heel eind kunt komen!”

John Lebbink, neuroloog
Bonifatius Hoofdpijnkliniek

Voorwoord door John Lebbink, neuroloog

Korte boekbeschrijving achterflap

Inkijk exemplaar (BOL.com)